פשטידת ברוקולי היא אחד מהמאכלים הקלים והמהירים ביותר להכנה. מטפלים מעט בירקות, מערבבים בקערה את כל המרכיבים, ושולחים לתנור. במיוחד עכשיו לכבוד חג השבועות 2020, סידרנו לכם מתכון לפשטידת ברוקולי מעולה ומרשימה, שתתאים לאווירת החג, וגם כארוחת ערב קלילה ומהירה.
פשטידת ברוקולי לשבועות
עבור: 10 סועדים
מצרכים
- 800 גרם ברוקולי
- ½ כוס חלב
- ½ כוס מיונז
- 100 מ״ל שמנת חמוצה
- 3 ביצים L
- 1 חופן פטרוזיליה
- 3 כפות קמח תופח
- 1 קורט אגוז מוסקט
- 100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- ½ כפית מלח
- 1 קורט פלפל שחור
- ספריי שמן לשימון התבנית
- 3 כפות פירורי פנקו (לא חובה)
הוראות הכנה
- חממו תנור ל -170 מעלות טורבו. (אם התנור שלכם חזק, מומלץ לאפות ב-160 מעלות לזמן ממושך יותר).
- בסיר גדול עם מים רותחים חלטו את הברוקולי במשך 10 דקות לערך, עד שפרחי הברוקולי רכים וניתן לנעוץ בהם מזלג בצורה נוחה. אם אתם עושים שימוש בברוקולי קפוא, החליטה תהיה מהירה יותר.
- סננו את הברוקולי והשאירו אותו להצטנן מעט בטמפרטורת החדר.
- בקערה גדולה ערבבו יחד חלב, שמנת חמוצה ומיונז.
- טרפו את הביצים וערבבו אותם לתוך תערובת הבלילה.
- הוסיפו קמח תופח וערבבו היטב עד שלא נשארו גושים.
- הוסיפו פנימה את הברוקולי, הפטרוזיליה הקצוצה והמוצרלה המגורדת.
- הוסיפו מלח, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט וערבבו היטב.
- שמנו את התבנית היטב באמצעות ספריי שמן ושפכו פנימה את תערובת הפשטידה. הקפידו לשטח אותה בצורה אחידה.
- זה השלב להוסיף מעל מעט פירורי פנקו על מנת לקבל מרקם של קראסט לאחר האפיה.
- אפו את הפשטידה במשך כ- 50 דקות עד הזהבה.
*ניתן לשמור כ - 3 ימים במקרר ועד 3 חודשים בהקפאה.
*מומלץ להגיש עם סלט עלים מרענן ליד.