מאפה טארט קריספי פתוח למחצה, הממולא בקרם גבינות ומעל מונחת מניפת תפוחי אדמה ובטטות מושחמות. אם אתם רוצים להפתיע את האורחים שלכם עם מאפה מושלם ומקורי, בהכנה קלילה וזריזה - אין ספק שזה המתכון בשבילכם.
גאלט בטטה ותפוחי אדמה
פורסים את תפוחי האדמה והבטטות לפרוסות דקות.
מערבבים בקערה את כל הגבינות ומתבלים במלח ופלפל.
מרדדים את הבצק לצורת עיגול על נייר אפייה, במרכז הבצק מניחים את המלית ומפזרים על הצק, תוך השארת שוליים נקיים של כ-2 ס"מ. מסדרים את תפוחי האדמה והבטטה בצורת מניפה. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור טחון.
מקפלים את השוליים על פרוסות התפודים, מורחים בחמאה מומסת ומפזרים מעט את גבעולי הטימין. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 50 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים לחלוטין.