התחילו בהכנת החציל: חממו תנור ל-180 מעלות טורבו. פרסו את החציל לפרוסות בעובי של 2-3 ס״מ וסדרו בשכבה אחת על גבי תבנית מכוסה בנייר אפייה. משחו כל פרוסה של חציל במעט שמן זית משני הצדדים, ופזרו מעט מלח מעל.
הכניסו את פרוסות החציל לאפיה של 20-25 דקות, עד שהן מתרככות.
כעת החלו בהכנת רוטב העגבניות: חממו מעט שמן זית בסיר וטגנו את הבצל עד להזהבה. קצת לפני שהבצל מוכן הוסיפו פנימה את השום הכתוש, וטגנו יחד.
הוסיפו פנימה את רסק העגבניות, ערבבו מעט והוסיפו גם את קופסת העגבניות המרוסקות.
בשלו את המצרכים יחד עד לצמצום, הוסיפו מלח, פלפל וסוכר לפי הטעם.
כשהרוטב מוכן כבו את האש והוסיפו פנימה את הבזיליקום. ערבבו היטב על מנת להטמיע אותו בצורה טובה בתוך הרוטב.
כעת עברו להכנת רוטב הבשמל: בסיר נפרד המיסו את החמאה, והוסיפו פנימה את הקמח. הקפידו לערבב באמצעות כף עץ עד שנוצרת רביכה (תערובת סמיכה).
צקו פנימה את החלב ובאמצעות מטרפה ערבבו היטב (על מנת להיפטר מכל הגושים וליצירת ערובת חלקה). הוסיפו פנימה מעט מלח, פלפל ואגוז מוסקט ובשלו את התערובת עד להסמכה.
בקערה נפרדת ערבבו את גבינת הפרמזן, הריקוטה וחצי מכמות המוצרלה, והוסיפו פנימה את הביצה ואת התבלינים לקבלת תערובת הגבינות.
כעת נרכיב את הלזניה: בתבנית שמיועדת לתנור צקו מעט רוטב עגבניות עד שכל התחתית מכוסה בשכבה דקה של הרוטב.
מעל הרוטב סדרו את עלי הלזניה אחד על יד השני, הוסיפו חצי מתערובת הגבינות, ומעל סדרו שכבה נדיבה של חציל.
על גבי שכבת החציל שפכו מעט מתערובת הבשמל, ומעליה שוב את רוטב העגבניות. סדרו שכבה נוספת של עלי לזניה, שכבה נדיבה של חציל, ומעל את שארית רוטב הבשמל. פזרו מעל הכל את גבינת המוצרלה שנותרה, כסו את התבנית בנייר כסף, והכניסו לתנור לאפייה.