Go Back
לזניה העשויה משכבות רביולי במילויים שונים, כאשר בין השכבות נמצא קרם גבינה ותערובת רסק עגבניות שהופכים את החתיכה ללא פחות מהנאה צרופה. פתרון מושלם לדייט ביתי או לאירוח משפחתי!

לזניית רביולי מושחתת

הוראות הכנה

  • מכינים רוטב בשמל: ממיסים במחבת 50 גרם חמאה ומוסיפים 2 כפות קמח, טורפים היטב עד שהקמח נטמע בתוך החמאה. מוסיפים כוס חלב וטורפים היטב תוך כדי בישול עד שהמטרפה מתחילה להשאיר סימנים על הרוטב. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים פנימה את גבינת הפיקורינו המגורדת ומערבבים עד שנמס.
  • לסיר עם מים רותחים שופכים את כל סוגי הרביולי ומבשלים למשך 2 דקות. מסננים היטב מהמים.
  • להרכבת הלזניה: בתבנית רחבה מניחים שכבה ראשונה של רביולי כך שמכסה את כל שטח התחתית של התבנית. מעל מפזרים מעט רוטב עגבניות, שליש מרוטב הבשמל ושליש מהמוצרלה המגורדת. לאחר מכן חוזרים על הפעולה לשכבה שניה ושלישית. בשכבה שלישית מפזרים למעלה רק את רוטב הבשמל ואת שארית המוצרלה המגורדת. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180, ל- 20 דקות או עד שהשכבה העליונה זהובה.