Go Back
מבשלים שבועות בחווה.
הסוד של המאפים הטורקים מגיע אל שולחן החג שלכם. 
מאפה פילו טורקי בתוספת תרד וגבינות מסוגים שונים.

מאפה פילו גבינות תורכי

עבור: 2 סועדים

מצרכים

הוראות הכנה

  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית בגודל 20*30. 
  • הכנת המילוי - מערבבים את כל הגבינות יחד עם התרד וביצה אחת, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לתערובת אחידה.
  • בתבנית משומנת מניחים עלה בצק, מזלפים שמן זית ומעל מניחים עוד שכבת בצק, חוזרים על הפעולה. בכל שכבה נשתמש ב- 5 דפי בצק. 
  • מניחים שליש מהמילוי. חוזרים על התהליך 3 פעמים.
  • מערבבים את השמנת לבישול יחד עם הביצה השניה ומושכים מעל הבצק, יש לוודא שמחלחל גם לצדדים.  
  • בשכבה האחרונה בוזקים שומשום ואופים בתנור על 180 מעלות למשך כ-30-40 דק׳, או עד שהמאפה זהוב וריחני.