Go Back
מקרוני גבינה או באנגלית מק אנד צ׳יז (mac and cheese) היא אחת המנות הפופולאריות ביותר ואהובות במיוחד גם על ילדים וגם על מבוגרים.

מקרוני וגבינה (מק אנד צ׳יז)

עבור: 4 סועדים

מצרכים

לפסטה
לרוטב

הוראות הכנה

  • חממו תנור ל - 180 מעלות.
  • בשלו את הפסטה על פי הוראות היצרן עם מעט מלח, והקפידו להוציא אותה מהמים דקה לפני תום הבישול.
  • סננו את הפסטה ממי הבישול והוסיפו אל תוך הסיר 15 גרם חמאה. ערבבו עד שהחמאה נטמעה כולה בתוך הפסטה.
  • את הפסטה המבושלת העבירו לתבנית מלבנית שמתאימה לאפיה בתנור.
  • להכנת הרוטב יש להמיס בסיר נפרד 60 גרם חמאה על אש נמוכה, ולערבב פנימה את הקמח. הוסיפו לאט ובהדרגה את החלב, חצי כוס בכל פעם.
  • כאשר התערובת מתחילה להסמיך מעט יש להוסיף קצת חלב, עד שכל שלושת הכוסות נטמעו בתערובת.
  • אל תוך הסיר עם תערובת החלב יש לשפוך את גבינת הצ׳דר המגורדת ומיד לאחר מכן את גבינת המוצרלה ואת גבינת הצ׳דר הנוספת תוך כדי ערבוב, ולכבות מיד את האש.
  • שפכו את תערובת הגבינות אל תוך הפסטה שבמגש, וערבבו היטב על מנת שהתערובת תעטוף היטב את הפסטה כולה.
  • בקערה נפרדת חממו במיקרוגל 30 גרם חמאה עד להמסה מלאה, וערבבו פנימה את פירורי הלחם או הפנקו.
  • פזרו את תערובת הפירורים על גבי הפסטה והכניסו לתנור.
  • זמן האפיה הוא 25 דקות, עד שהפירורים משחימים מעט והפסטה הופכת מעט קראנצי׳ת.
*מומלץ להגיש חם עם סלט עלים מרענן ליד.
*ניתן להוסיף לתערובת הגבינות כל גבינה קשה שאתם אוהבים, הקפידו על שלוש עד שלוש וחצי כוסות של תערובת גבינות לטעמכם.
* ניתן לשמור במקרר עד ארבעה ימים, ובהקפאה עד שלושה חודשים.