בשלו את הפסטה על פי הוראות היצרן במים רותחים עם מעט מלח והקפידו להוציא אותה מהמים דקה לפני תום הבישול (היא תתבשל עוד קצת עם הרוטב בהמשך).
חתכו את הפטריות לפרוסות דקות וכתשו את השום.
בסיר רחב ושטוח מחממים מעט שמן זית עם חמאה ומטגנים את הבצל הקצוץ. מוסיפים פנימה את הפטריות יחד עם השום ומטגנים יחד עד שהן מתרככות. הקפידו לבחור סיר גדול מספיק שיכיל את הפסטה המבושלת ביחד עם הרוטב.
אם בחרתם לעשות שימוש ביין לבן, זה הזמן להוסיף אותו לתוך הסיר. הקפידו לצמצם את היין כמעט לגמרי על מנת להיפטר מהטעם האלכוהולי שלו.
הוסיפו פנימה אל הסיר את מיכלי השמנת המתוקה, ותנו לרוטב לבעבע ולרתוח. הנמיכו מעט את האש והמשיכו לבשל עד שהרוטב הופך סמיך.
הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם ומעט אגוז מוסקט.
הוסיפו פנימה את הפסטה ותנו לה להתבשל מעט בתוך הרוטב.
כבו את האש, פזרו מעל את הפטרוזיליה והבזיליקום, וערבבו היטב עד שהרוטב הקרמי עוטף היטבאת כל הפסטה
הגישו את הפסטה עם גילופי פרמזן מעל.