פסטה פונטנסקה נחשבת למנהפשוטה, מזינה וטעימה להפליא.מקורה בנאפולי של מחצית המאה ה-20, היא המוצאה ככל הנראה בעקבות מגבלות זמן שאילצואת האנשים להכין מנה זריזה ממוצרים טריים ומובחרים במינימום זמן ומורכבות – וכךהומצאה לה הפסטה פונטנסקה.היא מורכבת מגבינת מנצ'גו זיתים איכותית, עגבניות מרוסקות, זיתי קלמנטה, שום ומעטאנשובי – כל הפלא הזה אצלכם בצלחת בתוך מספר דקות.
פסטה פוטנסקה
מחממים שמן זית בסיר ומוסיפים את השום, צלפים, זיתים ואנשובי. מערבבים עד שהאנשובי נמס.
מוסיפים רסק עגבניות ומתבלים במלח, פלפל וצ'ילי גרוס.
בסיר נפרד מבשלים את הפסטה וכאשר היא מוכנה מוסיפים את הפסטה לתוך הרוטב ומערבבים. לבסוף מפזרים 100 גרם גבינת מנצ'גו זיתים מגורדת ומערבבים היטב עד שהיא נטמעת ברוטב.
מוסיפים גבינת פרמזן מגורדת ומגישים.