Go Back
פסטה פונטנסקה נחשבת למנהפשוטה, מזינה וטעימה להפליא.מקורה בנאפולי של מחצית המאה ה-20, היא המוצאה ככל הנראה בעקבות מגבלות זמן שאילצואת האנשים להכין מנה זריזה ממוצרים טריים ומובחרים במינימום זמן ומורכבות – וכךהומצאה לה הפסטה פונטנסקה.היא מורכבת מגבינת מנצ'גו זיתים איכותית, עגבניות מרוסקות, זיתי קלמנטה, שום ומעטאנשובי – כל הפלא הזה אצלכם בצלחת בתוך מספר דקות.

פסטה פוטנסקה

מצרכים

הוראות הכנה

  • מחממים שמן זית בסיר ומוסיפים את השום, צלפים, זיתים ואנשובי. מערבבים עד שהאנשובי נמס.
  • מוסיפים רסק עגבניות ומתבלים במלח, פלפל וצ'ילי גרוס.
  • בסיר נפרד מבשלים את הפסטה וכאשר היא מוכנה מוסיפים את הפסטה לתוך הרוטב ומערבבים. לבסוף מפזרים 100 גרם גבינת מנצ'גו זיתים מגורדת ומערבבים היטב עד שהיא נטמעת ברוטב.
  • מוסיפים גבינת פרמזן מגורדת ומגישים.