Go Back
 פסטה קצ׳ו אה פפה (cacio e pepe) היא אחת ממנות הדגל המפרסמות במטבח האיטלקי המודרני, ומקורה באזור לאציו ובעיר רומא בעיקר.

פסטה קצ׳ו אה פפה (גבינה ופלפל שחור)

עבור: 4 סועדים

מצרכים

מרכיבים לפסטה
  • 500 גרם פסטה
  • 1/2 סיר מים רותחים
מרכיבים לרוטב

הוראות הכנה

  • בשלו את הפסטה על פי הוראות היצרן, בתוך סיר רחב במים רותחים ומלח.
  • מומלץ להוציא את הפסטה דקה לפני תום הבישול, כשהיא בדרגת עשיה אל דנטה.
  • סננו את הפסטה ושימרו בצד כוס ממי הבישול של הפסטה אשר ישמשו אתכם להכנת הרוטב בשלב מאוחר יותר.
  • להכנת הרוטב יש להמיס בסיר רחב שמן זית ו - 50 גרם חמאה על אש נמוכה.
  • הוסיפו את הפלפל השחור וערבבו יחד במשך דקה בערך, עד שהפלפל נטמע היטב בתערובת.
  • הוסיפו לאט ובהדרגה רבע מכוס ממי הבישול, וערבבו היטב.
  • אל תוך הסיר עם הרוטב יש לשפוך את גבינת הפיקורינו ומיד לאחר מכן את גבינת הפרמז׳ן תוך כדי ערבוב מתמשך, עד שנוצרת תערובת סמיכה שהיא מעין רוטב כמעט חלק.
  •  הגבירו את הלהבה של הגז לאש בינונית, ובעזרת מלקחיים הוסיפו את הפסטה המבושלת אל תוך הרוטב ואת שאר מי הבישול.
  • בשלו מעט את הפסטה בתוך התערובת, תוך כדי ערבוב, עד שהרוטב נטמע כולו, והפסטה עטופה היטב.
* העבירו לצלחת הגשה, פזרו מעט גבינות מלמעלה לקישוט, והגישו מיד. 
* מומלץ להגיש חם מיד כאשר המנה מוכנה לאכילה.
* ניתן להשתמש בגבינת פיקורינו בלבד לאלו מכם שפחות מתחברים לטעמים של הפרמז׳ן.