בשלו את הפסטה על פי הוראות היצרן, בתוך סיר רחב במים רותחים ומלח.
מומלץ להוציא את הפסטה דקה לפני תום הבישול, כשהיא בדרגת עשיה אל דנטה.
סננו את הפסטה ושימרו בצד כוס ממי הבישול של הפסטה אשר ישמשו אתכם להכנת הרוטב בשלב מאוחר יותר.
להכנת הרוטב יש להמיס בסיר רחב שמן זית ו - 50 גרם חמאה על אש נמוכה.
הוסיפו את הפלפל השחור וערבבו יחד במשך דקה בערך, עד שהפלפל נטמע היטב בתערובת.
הוסיפו לאט ובהדרגה רבע מכוס ממי הבישול, וערבבו היטב.
אל תוך הסיר עם הרוטב יש לשפוך את גבינת הפיקורינו ומיד לאחר מכן את גבינת הפרמז׳ן תוך כדי ערבוב מתמשך, עד שנוצרת תערובת סמיכה שהיא מעין רוטב כמעט חלק.
הגבירו את הלהבה של הגז לאש בינונית, ובעזרת מלקחיים הוסיפו את הפסטה המבושלת אל תוך הרוטב ואת שאר מי הבישול.
בשלו מעט את הפסטה בתוך התערובת, תוך כדי ערבוב, עד שהרוטב נטמע כולו, והפסטה עטופה היטב.