Go Back
הקנלוני הוא מאפה איטלקי מודרני יחסית, אשר מוזכר בספרי הבישול מתחילת המאה ה- 20. מדובר בצינורותפסטה חלולים הניתנים למילוי במגוון של תערובות, ומכאן גם פירוש השם באיטלקית.הרכבנו לכם כאן גרסה מושקעת, קצת אחרת ומשודרגת, עם נגיעות בזיליקום עדינות, שישתלבו היטב בתערובת הגבינות העשירה. הקנלוני אמנם נראה מאכל מושקע ומיוחד, אבל המתכון הייחודי הזה קל, מהיר ופשוט להכנה.

קנלוני גבינות ופסטו

מצרכים

לקנלוני:
לרוטב:
לפיזור מעל:

הוראות הכנה

  • מחממים תנור ל - 180 מעלות.
  • מתחילים מהכנת הרוטב - לתוך מחבת רחבה שופכים את השמנת ומחית העגבניות,מתבלים בשום כתוש, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומביאים לרתיחה קצרה.
  • משאירים את הרוטב במצבו הנוזלי, הוא עוד יסמיך בזמן האפיה. קוצצים את עלי הבזיל ומוסיפים פנימה בתום הבישול.
  • להכנת המילוי - בתוך קערה מערבבים היטב את הפסטו עם הגבינות והתבלינים. חשוב להקפיד על ערבוב איכותי על מנת שכל המרכיבים יתאחדו לבלילה אחת אחידה.
  • מכניסים את הבלילה לתוך שק זילוף וממלאים את הקנלוני (אין צורך בבישול מקדים).
  • לתוך תבנית אפיה גדולה שופכים חצי מכמות הרוטב, מסדרים מעל את הקנלוני, מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לאפייה למשך 40-45 דקות.
  • בתום האפיה מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים מעל את שארית הרוטב גבינת המוצרלה המגוררת, ומכניסים לאפיה קצרה נוספת עד שהגבינה נמסה.
מומלץ להגיש חם לצד סלט עלים מרענן או פלטת ירקות חתוכים.
ניתן לשמור במקרר עד ארבעה ימים.