הרביולי הוא מאכל איטלקי המורכב משתי שכבות של פסטה, וביניהן מילוי. מדובר במנה אידאלית להכנה מהירה, שמאפשרת גיוון במילוי, ברוטב ואף בצורת ההכנה.
רביולי גבינות בחמאת לימון ומרווה
עבור: 4 סועדים
בשלו את הרביולי על פי הוראות היצרן בתוך סיר עמוק עם מים רותחים ומלח. חשוב להקפיד לא לבשל אותם יתר על המידה, שלא יתפרקו כאשר תכניסו אותם לבישול ברוטב.
סננו את הרביולי בתום הבישול והניחו בצד.
במחבת רחבה ועמוקה חממו מעט שמן זית וטגנו מעט את שן השום הכתושה.
הוסיפו פנימה את החמאה, גרידת הלימון, עלי המרווה, המים והתבלינים, וערבבו על אש נמוכה עד שהחמאה כולה נמסה, ונוצרת תערובת חלקה.
הוסיפו פנימה את הרביולי, וערבבו עד שהרוטב עוטף כולו את הכיסונים בצורה מושלמת.
הוסיפו פנימה את גבינת הפרמז׳ן המגורדת, וערבבו היטב עד שהגבינה נטמעת לגמרי בתוך הרוטב.
*מומלץ להגיש עם סלט עלים מרענן, וכוס יין לבן ליד.
*ניתן לשמור במקרר עד ארבעה ימים.
*ניתן להחליף את המים ברכיבי הרוטב במיץ מלימון סחוט, למי מכם שאוהב טעם לימוני חזק יחסית.