Go Back
מבשלים שבועות בחווה.
מתכון קליל שיהפוך ללהיט של הארוחה. תפוחי אדמה צלויים מבחוץונימוחים מבפנים, מונחים על קרם פטה במליחות מעודנת.

תפוח אדמה צלוי על קרם פטה

עבור: 2 סועדים

מצרכים

הוראות הכנה

תפוח אדמה
  • קולפים את תפוחי האדמה, מבשלים אותם עד לריכוך ומקררים.
  • חותכים את תפוחי האדמה המקוררים לפלחים.
  • את הפלחים צולים על מחבת עם שמן על הצד השטוח עד להזהבה ומניחים בצד.
קרם בולגרית
  • מחממים את השמנת בסיר קטן, יחד עם שן שום שלמה ומביאים לרתיחה.
  • מפוררים גבינת הפטה פנימה, מנמיכים את הלהבה וטורפים עם מטרפה עד לקבלת מרקם קרמי.
  • במידת הצורך נוסיף כפית קורנפלור מהולה במים.
  • להרכבת המנה נערבב את תפו״א הצלויים עם הבצל הירוק, שן שום קצוצה,שמן זית, מלח פלפל ומיץ לימון.
  • נניח הכל על קרם הפטה, נזלף שמן זית ובתיאבון.