עוגת גבינה אפויה היא קינוח חובה בכל שולחן בחג השבועות. לכבוד חג השבועות 2020 סידרנו לכם את המתכון המושלם לעוגת גבינה אפויה (ניו יורקית) אמיתית וטעימה, שתפתיע את האורחים, ותהפוך אתכם לאחראים הבלעדיים לקינוחים בכל החגים או האירועים הבאים. רק תוודאו שאתם מוכנים לכך.
עוגת גבינה אפויה לשבועות
עבור: 10 סועדים
מצרכים
תחתית (שׁכבת הבסיס)
- 150 גרם פתי בר
- 2 כפות סוכר
- 65 גרם חמאה ללא מלח
עוגת הגבינה
- 900 גרם גבינת שמנת בטמ׳ החדר
- 2 כפות קורנפלור
- 225 גרם סוכר
- 120 מ״ל שמנת מתוקה
- 4 ביצים L
- 1 חלמון
- 1 חבילה פודינג וניל
- 1 גרידת לימון
הוראות הכנה
תחתית (שׁכבת הבסיס)
- חממו תנור ל 180.
- במעבד מזון טחנו את העוגיות לפירורים.
- המיסו את החמאה בפולסים במיקרוגל עד להמסה מלאה.
- בקערה גדולה ערבבו היטב את כל המרכיבים של התחתית, עד ליצירת תערובת אחידה.
- צפו את תחתית התבנית בשכבה אחידה של הבלילה.
- אפו במשך 8 עד 10 דקות, עד להזהבה של התחתית.
- אפשרו לתחתית להתקרר לחלוטין, ובינתיים הכינו את הבלילה של העוגה.
עוגת הגבינה
- הגבירו את הטמפרטורה של התנור ל -200 מעלות.
- העבירו לקערת מיקסר את גבינת השמנת, והקציפו (באמצעות וו הקצפה), במהירות בינונית במשך דקה שתיים, עד לקבלת תערובת נטולת גושים.
- הוסיפו את הסוכר והקציפו עד לקבלת תערובת אחידה.
- הוסיפו את הביצים והקציפו על להטמעה מלאה בתערובת.
- הוסיפו שמנת, תמצית וניל וגרידת לימון והקציפו מעט עד לקבלת איחוד מלא בין המרכיבים.
- שמנו את תבנית העוגה באמצעות מעט ספריי שמן או ספריי בטעם חמאה.
- צקו את הבלילה על התחתית הקרה שנאפתה, ושטחו באופן אחיד.
- אפו את העוגה במשך 10 דקות, ולאחר מכן הורידו את הטמפרטורה של התנור ל - 160 מעלות, והמשיכו לאפות את העוגה עוד שעה נוספת.
- העוגה מוכנה כאשר השוליים שלה זהובים אך היא עדיין רוטטת במרכז.
- כאשר העוגה מוכנה פתחו מעט את דלת התנור על מנת לאפשר לאוויר להכנס פנימה, והשאירו אותה בתנור כשעה נוספת.
- הוציאו את העוגה ואפשרו לה להתקרר בטמפרטורת החדר.
- הכניסו את העוגה למקרר למשך הלילה לפני ההגשה.
טיפים חשובים לקבלת עוגת גבינה מושלמת:
* את העוגה נאפה בתבנית קפיצית בגודל 22 ס״מ. אם אין לכם תבנית כזו, ניתן לעשות שימוש ברינג עגול. את תחתית הרינג הפתוחה נעטוף היטב בנייר כסף על מנת למנוע דליפה של הבלילה החוצה. הדבר יאפשר לנו לחלץ את העוגה בצורה נוחה לאחר האפייה. * חשוב להקפיד להוציא את הביצים ואת גבינת השמנת מחוץ למקרר כמה שעות מראש, על מנת לתת להם להגיע לטמפרטורת החדר. הדבר מונע גושים בתוך העוגה.
- מומלץ לא לערבב את החומרים של הבלילה יתר על המידה, רק עד המידה הרצויה.
- מומלץ לאפות עוגת גבינה בתוך אמבטיית מים. אדי המים שיווצרו בתנור ימנעו מקצוות העוגה להיאפות מהר מידי, וישמרו על הקצוות יפים ולבנים, מה שיאפשר אפייה אחידה.
- על מנת להכין אמבט מים מניחים בתנור תבנית רחבה יותר מתבנית העוגה, ויוצקים מים רותחים לתבנית בגובה של 4-5 ס״מ. כדי להימנע מחדירת מים מהאמבט אל תוך העוגה, מומלץ לעטוף את תבנית העוגה מבחוץ ב-2 שכבות של נייר כסף.
- מומלץ להשתדל שלא לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה.
- את העוגה נפרוס רק לאחר קירור של לילה במקרר. על מנת לפרוס בצורה אחידה ויפה מומלץ להרטיב סכין חדה במים רותחים לפני כל חיתוך.
- העוגה מחזיקה במקרר למשך 5 ימים.