משלוח חינם
בקנייה מעל 350 ₪
לא נמצאו מוצרים לפי חיפוש

מתכון עוגת גבינה אפויה לשבועות

 

עוגת גבינה אפויה היא קינוח חובה בכל שולחן בחג השבועות. לכבוד חג השבועות 2020 סידרנו לכם את המתכון המושלם לעוגת גבינה אפויה (ניו יורקית) אמיתית וטעימה, שתפתיע את האורחים, ותהפוך אתכם לאחראים הבלעדיים לקינוחים בכל החגים או האירועים הבאים. רק תוודאו שאתם מוכנים לכך.

עוגת גבינה אפויה לשבועות

עבור: 10 סועדים

מצרכים

תחתית (שׁכבת הבסיס)
עוגת הגבינה

הוראות הכנה

תחתית (שׁכבת הבסיס)
  • חממו תנור ל 180.
  • במעבד מזון טחנו את העוגיות לפירורים.
  • המיסו את החמאה בפולסים במיקרוגל עד להמסה מלאה.
  • בקערה גדולה ערבבו היטב את כל המרכיבים של התחתית, עד ליצירת תערובת אחידה.
  • צפו את תחתית התבנית בשכבה אחידה של הבלילה.
  • אפו במשך 8 עד 10 דקות, עד להזהבה של התחתית.
  • אפשרו לתחתית להתקרר לחלוטין, ובינתיים הכינו את הבלילה של העוגה.
עוגת הגבינה
  • הגבירו את הטמפרטורה של התנור ל -200 מעלות.
  • העבירו לקערת מיקסר את גבינת השמנת, והקציפו (באמצעות וו הקצפה), במהירות בינונית במשך דקה שתיים, עד לקבלת תערובת נטולת גושים.
  • הוסיפו את הסוכר והקציפו עד לקבלת תערובת אחידה.
  • הוסיפו את הביצים והקציפו על להטמעה מלאה בתערובת.
  • הוסיפו שמנת, תמצית וניל וגרידת לימון והקציפו מעט עד לקבלת איחוד מלא בין המרכיבים. 
  • שמנו את תבנית העוגה באמצעות מעט ספריי שמן או ספריי בטעם חמאה.
  • צקו את הבלילה על התחתית הקרה שנאפתה, ושטחו באופן אחיד.
  • אפו את העוגה במשך 10 דקות, ולאחר מכן הורידו את הטמפרטורה של התנור ל - 160 מעלות, והמשיכו לאפות את העוגה עוד שעה נוספת.
  • העוגה מוכנה כאשר השוליים שלה זהובים אך היא עדיין רוטטת במרכז.
  • כאשר העוגה מוכנה פתחו מעט את דלת התנור על מנת לאפשר לאוויר להכנס פנימה, והשאירו אותה בתנור כשעה נוספת.
  • הוציאו את העוגה ואפשרו לה להתקרר בטמפרטורת החדר.
  • הכניסו את העוגה למקרר למשך הלילה לפני ההגשה.

טיפים חשובים לקבלת עוגת גבינה מושלמת:

* את העוגה נאפה בתבנית קפיצית בגודל 22 ס״מ. אם אין לכם תבנית כזו, ניתן לעשות שימוש ברינג עגול. את תחתית הרינג הפתוחה נעטוף היטב בנייר כסף על מנת למנוע דליפה של הבלילה החוצה. הדבר יאפשר לנו לחלץ את העוגה בצורה נוחה לאחר האפייה. 
* חשוב להקפיד להוציא את הביצים ואת גבינת השמנת מחוץ למקרר כמה שעות מראש, על מנת לתת להם להגיע לטמפרטורת החדר. הדבר מונע גושים בתוך העוגה.
  • מומלץ לא לערבב את החומרים של הבלילה יתר על המידה, רק עד המידה הרצויה.   
  • מומלץ לאפות עוגת גבינה בתוך אמבטיית מים. אדי המים שיווצרו בתנור ימנעו מקצוות העוגה להיאפות מהר מידי, וישמרו על הקצוות יפים ולבנים, מה שיאפשר אפייה אחידה.
  • על מנת להכין אמבט מים מניחים בתנור תבנית רחבה יותר מתבנית העוגה, ויוצקים מים רותחים לתבנית בגובה של 4-5 ס״מ. כדי להימנע מחדירת מים מהאמבט אל תוך העוגה, מומלץ לעטוף את תבנית העוגה מבחוץ ב-2 שכבות של נייר כסף.
  • מומלץ להשתדל שלא לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה.
  • את העוגה נפרוס רק לאחר קירור של לילה במקרר. על מנת לפרוס בצורה אחידה ויפה מומלץ להרטיב סכין חדה במים רותחים לפני כל חיתוך.
  • העוגה מחזיקה במקרר למשך 5 ימים.

חוות דעת על המתכון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון




מתכונים נוספים

מתכונים

מתכון למאפה 12 האלים

  המאפה שעל פי המסורת היוונית גרם לכל 12 האלים לרדת מטה מהאולימפוס, הוא עשוי מבצק עלים פריך הממולא בגבינה מומסת, שילוב של מתוק ומלוח

קרא עוד

בואו נוודא שאנחנו מגיעים אליכם!

הזינו עיר למשלוח:

איזה כיף, אנחנו מגיעים אליך!

משלוחים לאזורך בימים:
נתראה בקרוב!

לצערנו אנחנו עדיין לא מגיעים לעיר שלך

אנחנו כל הזמן עובדים על הרחבת אזורי החלקה שלנו.
תוכל לתאם איסוף מאחד מהסניפים שלנו
נתראה בקרוב!

לקוחות יקרים,

האתר יהיה סגור להזמנות בימי החג ובחול המועד. משלוחים אחרונים ייצאו ביום שישי 19/4/24.
נשמח לראות אתכם בסניפים שלנו במהלך החג.
איחולים לימים טובים וחג שיביא איתו בשורות טובות ותקווה!