קיש הוא מאפה מלוח, אשר מבוסס על ירקות או על גבינות, ומורכב מתחתית של בצק פריך, עליה מלית ותערובת רויאל להעשרת הטעם. במיוחד לשבועות, סידרנו לכם מתכון לקיש בטטה וגבינת עיזים מושלם, קל להכנה ומהיר, שיגנוב את ההצגה בשולחן חג השבועות 2020.
קיש בטטה לשבועות
עבור: 4 סועדים
מצרכים
בצק פריך מלוח
- 280 גרם קמח
- 200 גרם חמאה קרה
- 1 כפית מלח
- 1 ביצה
- 1 כף חלב
מלית בטטה
- 2 בטטות
- 1 גליל גבינת עיזים
- 20 גרם חמאה
- 1 כפית תבלין שום גבישי
- 1 כרישה חתוכה לפרוסות
- 1 קורט מלח
- 1 קורט פלפל שחור
רויאל
- 250 מ״ל שמנת מתוקה
- ½ כוס חלב
- 3 ביצים L
- ½ כפית מלח
- 1 קורט פלפל שחור
- מעט אגוז מוסקט מגורד
- ½ כוס גבינת פרמזן מגוררת לפיזור מעל
הוראות הכנה
בצק
- הניחו בקערת המיקסר קמח, מלח וחמאה, וערבבו באמצעות וו גיטרה עד לקבלת בצק פירורי.
- הוסיפו פנימה תוך כדי ערבוב את הביצה והחלב, ותנו למיקסר להמשיך את פעולת הערבוב עד שנוצר בצק אחיד.
- פרסו ניילון נצמד על גבי משטח העבודה, הניחו מעליו את הבצק וסדרו אותו לצורה מרובעת. עטפו היטב בניילון הנצמד והעבירו למקרר לחצי שעה.
- רדדו את הבצק לעיגול גדול קצת יותר מהתבנית, הניחו אותו על גבי תבנית הקיש (תבנית בקוטר 26 ס”מ) והדקו היטב את התחתית ואת השוליים. היפטרו משאריות בצק אם יש.
- חוררו את הבצק מעט עם מזלג, והעבירו למקפיא לחצי שעה.
- *אל תדלגו על השלב האחרון, הוא זה שיאפשר לכם לאפות את הקיש כולו בפעם אחת, ולהמנע מתהליך של אפייה עיוורת.
מלית בטטה
- חתכו את הכרשה לחצי ופרסו לרצועות. חשוב לשטוף היטב ולהיפטר מכל שאריות החול.
- הוסיפו את החמאה למחבת וטגנו את הכרשה עד שהיא מתרככת ומזהיבה מעט.
- בסיר גדול עם מים בשלו את קוביות הבטטה כעשרים דקות עד לריכוך.
- לאחר שהבטטות התרככו, סננו אותן מהמים, והשאירו לצינון בטמפרטורת החדר.
- תבלו את הבטטות במלח ופלפל שחור גרוס על פי הטעם.
- חתכו את גבינת העיזים, והוסיפו אותה אל תערובת הבטטות.
- ערבבו פנימה את אבקת השום ואת הכרשה המטוגנת, עד לקבלת תערובת אחידה.
רויאל
- בקערה גדולה או במד ליטר ערבבו שמנת מתוקה עם חלב.
- בשלב הבא יש לטרוף את הביצים בעדינות ולאחד אותן עם הבלילה.
- הוסיפו פנימה מלח, פלפל שחור גרוס ומעט אגוז מוסקט וערבבו לקבלת תערובת אחידה.
קיש
- הוציאו את הבצק מההקפאה, וסדרו מעל בשכבה דקה את תערובת הבטטות והגבינה.
- שפכו בזהירות את תערובת הרויאל עד ל-3/4 גובה הדפנות ופזרו מעל גבינת פרמזן מגוררת.
- את הקיש אופים כ-40 דק’ ב - 170 מעלות, או עד שהמלית זהובה והבצק אפוי.
- * חשוב לצנן את הקיש בטמפרטורת החדר לפני החיתוך וההגשה.