פסטה פונטנסקה נחשבת למנהפשוטה, מזינה וטעימה להפליא.מקורה בנאפולי של מחצית המאה ה-20, היא המוצאה ככל הנראה בעקבות מגבלות זמן שאילצואת האנשים להכין מנה זריזה ממוצרים טריים ומובחרים במינימום זמן ומורכבות – וכךהומצאה לה הפסטה פונטנסקה.היא מורכבת מגבינת מנצ'גו זיתים איכותית, עגבניות מרוסקות, זיתי קלמנטה, שום ומעטאנשובי – כל הפלא הזה אצלכם בצלחת בתוך מספר דקות.
פסטה פוטנסקה
מצרכים
- ½ חבילה פסטה
- 100 גרם גבינת מנצ'גו זיתים
- 2 פילטים של אנשובי
- 1 פחית עגבניות מרוסקות
- 3 שיני שום פרוסות
- 1 כף צלפים קצוצים
- ¼ כוס זיתי קלמטה קצוצים
הוראות הכנה
- מחממים שמן זית בסיר ומוסיפים את השום, צלפים, זיתים ואנשובי. מערבבים עד שהאנשובי נמס.
- מוסיפים רסק עגבניות ומתבלים במלח, פלפל וצ'ילי גרוס.
- בסיר נפרד מבשלים את הפסטה וכאשר היא מוכנה מוסיפים את הפסטה לתוך הרוטב ומערבבים. לבסוף מפזרים 100 גרם גבינת מנצ'גו זיתים מגורדת ומערבבים היטב עד שהיא נטמעת ברוטב.
- מוסיפים גבינת פרמזן מגורדת ומגישים.