פסטה קצ׳ו אה פפה בתרגום חופשי מאיטלקית קצ׳ו אה פפה היא ״גבינה ופלפל״, וכפי שהשם של המנה מרמז מדובר במנה בעלת מרכיבים פשוטים מאוד הכוללים פלפל שחור, גבינה ופסטה, לרוב פסטה ארוכה. מדובר במנה פשוטה מאוד להכנה אבל, מאוד מרשימה, קרמית וטעימה.
פסטה קצ׳ו אה פפה (cacio e pepe) היא אחת ממנות הדגל המפרסמות במטבח האיטלקי המודרני, ומקורה באזור לאציו ובעיר רומא בעיקר.
פסטה קצ׳ו אה פפה (גבינה ופלפל שחור)
עבור: 4 סועדים
מצרכים
מרכיבים לפסטה
- 500 גרם פסטה
- 1/2 סיר מים רותחים
מרכיבים לרוטב
- 50 גרם חמאה
- 1 כף שמן זית
- 130 גרם גבינת פיקורינו איטלקית מגורדת
- 50 גרם גבינת פרמז׳ן גראנה פאדנה איטלקית מגורדת
- 1 כף פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה
- בשלו את הפסטה על פי הוראות היצרן, בתוך סיר רחב במים רותחים ומלח.
- מומלץ להוציא את הפסטה דקה לפני תום הבישול, כשהיא בדרגת עשיה אל דנטה.
- סננו את הפסטה ושימרו בצד כוס ממי הבישול של הפסטה אשר ישמשו אתכם להכנת הרוטב בשלב מאוחר יותר.
- להכנת הרוטב יש להמיס בסיר רחב שמן זית ו - 50 גרם חמאה על אש נמוכה.
- הוסיפו את הפלפל השחור וערבבו יחד במשך דקה בערך, עד שהפלפל נטמע היטב בתערובת.
- הוסיפו לאט ובהדרגה רבע מכוס ממי הבישול, וערבבו היטב.
- אל תוך הסיר עם הרוטב יש לשפוך את גבינת הפיקורינו ומיד לאחר מכן את גבינת הפרמז׳ן תוך כדי ערבוב מתמשך, עד שנוצרת תערובת סמיכה שהיא מעין רוטב כמעט חלק.
- הגבירו את הלהבה של הגז לאש בינונית, ובעזרת מלקחיים הוסיפו את הפסטה המבושלת אל תוך הרוטב ואת שאר מי הבישול.
- בשלו מעט את הפסטה בתוך התערובת, תוך כדי ערבוב, עד שהרוטב נטמע כולו, והפסטה עטופה היטב.
* העבירו לצלחת הגשה, פזרו מעט גבינות מלמעלה לקישוט, והגישו מיד. * מומלץ להגיש חם מיד כאשר המנה מוכנה לאכילה. * ניתן להשתמש בגבינת פיקורינו בלבד לאלו מכם שפחות מתחברים לטעמים של הפרמז׳ן.