פסטה פסטו היא מנה איטלקית מנצחת שמתאימה לכל ארוחה חלבית שתתכננו. תוסיפו פנימה קצת ירקות ירוקים שיתנו קראנצ׳יות ורעננות, מעט שמנת וקרם פרש שיעניקו למנה קרמיות חלומית, וקיבלתם ביס מושלם שכולם יתענגו עליו. כוס יין לבן בצד, ויש לכם מנה לדייט חלומי או ארוחת ערב חלבית מושקעת במינימום זמן.
פסטה פסטו

עבור: 4 סועדים
מצרכים
לפסטה
- 500 גרם פסטה
- ½ סיר מים רותחים
- ראש ברוקולי מפורק לפרחים
- ½ צרור אספרגוס
לרוטב פסטו
- 4 כפות צנוברים
- 4 כוסות עלי בזיליקום טריים
- ½ כוס גבינת פרמז׳ן מגורדת
- ⅓ כוס שמן זית
הוראות הכנה
- חממו מחבת רחבה על אש בינונית והוסיפו פנימה את הצנוברים. קולים אותם תוך כדי ערבוב עד שהם משחימים מעט, ומשאירים בצד לצינון.
- בתוך מעבד מזון טוחנים את הבזיליקום, הצנוברים, הפרמז׳ן, שמן הזית והמלח, עד לקבלת ממרח חלק.
- בסיר נפרד חולטים במים חמים את הברוקולי, ומעבירים מיד למי קרח על מנת לעצור את תהליך הבישול ולהשאיר את צבעו הירוק העז והרענן.
- את אותו התהליך נעשה גם עם האספרגוס. מומלץ לא יותר מדקה שתיים של חליטה במים רותחים על מנת שלא יתרככו מידי.
- בשלו את הפסטה על פי הוראות היצרן בתוך סיר עם מים רותחים ומלח. בתוך מחבת גדולה ורחבה הביאו את השמנת לרתיחה, והוסיפו 2 כפות גדושות של ממרח פסטו.
- הוסיפו פנימה את הפסטה ותנו לה להתבשל מעט בתוך הרוטב.
- כבו את האש, הוסיפו פנימה חבילה של קרם פרש ואת הירקות הירוקים, וערבבו היטב עד שהרוטב הקרמי עוטף היטב את כל הפסטה.
- מומלץ להגיש חם לצד סלט עלים מרענן.
- ניתן לשמור במקרר עד ארבעה ימים.
- ניתן להשתמש גם בממרח פסטו קנוי, אבל אין כמו הטעם והטריות של ממרח פסטו בהכנה ביתית.
- ניתן להוסיף זוקיני, קישוא, פטריות, או אפונת שלג, כולם משתלבים היטב ברוטב הפסטו הירוק והקרמי. (מומלץ לטגן ולרכך מעט את הירקות במחבת נפרדת לפני הערבוב עם הפסטה).