הסוד לסלט פסטה טעים הוא ערבוב של חומרי גלם טריים יחד וטיפול של כל אחד מהמרכיבים בנפרד, כאשר כל אחד מהם מוסיף טעם ורעננות. ניתן להכין סלט פסטה במגוון סגנונות וטעמים, והוא מאוד פשוט להכנה, רק לחתוך, לערבב, לתבל ולהגיש. אנחנו בחרנו להכניס טעמים של סלט פסטה ממכר, וליצור ביס מושלם שלא תוכלו להפסיק לאכול.
סלט פסטה הוא אחד המאכלים הפופולאריים ביותר לאירוח, לארוחת ערב קלילה ומשביעה, וגם כתוספת למנה חלבית.
סלט פסטה בסגנון קפרזה
עבור: 4 סועדים
מצרכים
לסלט פסטה
- 500 גרם פסטה קצרה
- 12 כדורי מוצרלה קטנים
- 1 חופן עלי בזיליקום טריים
- 1 בצל סגול
- 100 גרם צנוברים
- חופן גדול של עגבניות שרי
לתיבול
- ⅓ כוס שמן זית
- 2 שיני שום
- 2 כפות חומץ בלסמי
- מלח
- פלפל גרוס
הוראות הכנה
- יש לכתוש את שיני השום ולערבב אותם עם שמן זית.
- הוסיפו לתערובת חומץ בלסמי, מלח ופלפל גרוס, והכניסו פנימה לתערובת התיבול את כדורי המוצרלה. הניחו בצד עד ההגשה.
- חממו מחבת רחבה על אש גבוהה על מנת לקלות את הצנוברים. הקליה נעשית תוך כדי ערבוב שוטף עד שהם משחימים מעט. חשוב להיזהר לא לשרוף אותם בעת הקלייה. השאירו אותם בצד לצינון.
- בשלו את הפסטה על פי הוראות היצרן עם מים רותחים עם מעט מלח.
- לאחר סינונה ממים, יש לצקת מעל הפסטה מעט שמן זית על מנת שלא תידבק.
- כעת יש לחצות עגבניות שרי ולפרוס בצל סגול לפרוסות דקות.
- את הבזיליקום מומלץ לפרוס לרצועות לא עבות, על מנת שלא ישחיר.
- העבירו את הפסטה המבושלת לקערת הגשה גדולה, והוסיפו פנימה את הירקות והצנוברים, ואת המוצרלה יחד עם תערובת התיבול.
- ערבבו היטב, תנו טעימה ותקנו את הטעמים במידת הצורך.
*ניתן להחליף את המוצרלה בגבינה בולגרית או גבינת פטה, לקבלת סלט בסגנון יווני.
*ניתן להמיר את עגבניות השרי ב 3-4 עגבניות רגילות גדולות.
*סלט פסטה נשמר לילה אחד במקרר.