Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
בורטה עם סלט עגבניות OUT
בורטה עם סלט תאנים חריפות IN
(כדי שלא תבואו עם אותה מנה כמו הגיסות לשולחן החג 😉)
סלט תאנים חריף ובורטה איטלקית
עבור:
2
סועדים
מצרכים
1 יח'
בוראטה איטלקית
2 יח' דבלים (תאנים מיושבות) פרוסים
1 יח' תאנה (אויבשה, שלא בעונה) פרוסה
רבע צרור עלי רוקט
3 פרוסות פלפל חריף פרוס
פלפל שאטה אדום גרוס
30 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים
1 כפית
חומץ בלסמי מצומצם
כף
קונפיטורת תאנים
איכותית
שמן זית סאן ג'וליאנו
1 עגבניית מגי עסיסית
הוראות הכנה
קולים את אגוזי הלוז על מחבת יבשה על אש בינונית עד שהם מפיצים ריח נעים. קוצצים אתהאגוזים.
בקערה מערבבים את התאנה עם דבלים, רוקט, פלפל חריף, שאטה ואגוזי לוז, מוסיפים שמן זית, מלח, פלפל, מיץ לימון ומעט חומץ בלסמי.
באמצעות כף מורחים על צלחת קונפיטורת תאנים, מניחים מעליה את הבורטה ואת הסלט מעל.
מפזרים מעט שאטה גרוס, סוחטים עגבניה ומזלפים שמן זית.