Go Back
בורטה עם סלט עגבניות OUT
בורטה עם סלט תאנים חריפות IN
(כדי שלא תבואו עם אותה מנה כמו הגיסות לשולחן החג 😉)

סלט תאנים חריף ובורטה איטלקית

עבור: 2 סועדים

מצרכים

  • 1 יח' בוראטה איטלקית 
  • 2 יח' דבלים (תאנים מיושבות) פרוסים
  • 1 יח' תאנה  (אויבשה, שלא בעונה) פרוסה
  • רבע צרור עלי רוקט
  • 3 פרוסות פלפל חריף פרוס
  • פלפל שאטה אדום גרוס
  • 30 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים
  • 1 כפית חומץ בלסמי מצומצם
  • כף קונפיטורת תאנים איכותית 
  • שמן זית סאן ג'וליאנו
  • 1 עגבניית מגי עסיסית 

הוראות הכנה

  • קולים את אגוזי הלוז על מחבת יבשה על אש בינונית עד שהם מפיצים ריח נעים. קוצצים אתהאגוזים.
  • בקערה מערבבים את התאנה עם דבלים, רוקט, פלפל חריף, שאטה ואגוזי לוז, מוסיפים שמן זית, מלח, פלפל, מיץ לימון ומעט חומץ בלסמי.
  • באמצעות כף מורחים על צלחת קונפיטורת תאנים, מניחים מעליה את הבורטה ואת הסלט מעל.
  • מפזרים מעט שאטה גרוס, סוחטים עגבניה ומזלפים שמן זית.