בורטה עם סלט עגבניות OUTבורטה עם סלט תאנים חריפות IN(כדי שלא תבואו עם אותה מנה כמו הגיסות לשולחן החג 😉)
סלט תאנים חריף ובורטה איטלקית
עבור: 2 סועדים
מצרכים
- 1 יח' בוראטה איטלקית
- 2 יח' דבלים (תאנים מיושבות) פרוסים
- 1 יח' תאנה (אויבשה, שלא בעונה) פרוסה
- רבע צרור עלי רוקט
- 3 פרוסות פלפל חריף פרוס
- פלפל שאטה אדום גרוס
- 30 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים
- 1 כפית חומץ בלסמי מצומצם
- כף קונפיטורת תאנים איכותית
- שמן זית סאן ג'וליאנו
- 1 עגבניית מגי עסיסית
הוראות הכנה
- קולים את אגוזי הלוז על מחבת יבשה על אש בינונית עד שהם מפיצים ריח נעים. קוצצים אתהאגוזים.
- בקערה מערבבים את התאנה עם דבלים, רוקט, פלפל חריף, שאטה ואגוזי לוז, מוסיפים שמן זית, מלח, פלפל, מיץ לימון ומעט חומץ בלסמי.
- באמצעות כף מורחים על צלחת קונפיטורת תאנים, מניחים מעליה את הבורטה ואת הסלט מעל.
- מפזרים מעט שאטה גרוס, סוחטים עגבניה ומזלפים שמן זית.