בורקיטס הוא אחד המאפים האהובים, ותתפלאו לגלות שהוא אפילו פשוט להכנה. ניתן להכין מראש, להקפיא ולחמם כשבא לכם ארוחת ערב מושקעת ומהירה, או אפילו כשבאים אורחים בהפתעה ואתם רוצים להרשים עם מאפה חם וטעים.
בורקיטס חציל וגבינות
מצרכים
לבצק:
- 500 גרם קמח לבן (3 וחצי כוסות + כף)
- 0.5 כפית מלח
- אבקת אפייה (10 גרם)
- 1 גביע שמנת חמוצה (200 גרם)
- 300 גרם חמאה קרה
למלית:
- 150 גרם פטה יוונית 20% שומן במרקם חלק (ניתן להמיר בגבינה בולגרית מעודנת 5% שומן)
- 150 גרם 150 גרם גבינת שמנת טבעי 30% שומן (ניתן להמיר בגבינה 5% שומן במרקם שמנת)
- 100 גרם גבינת גאודה בקר הולנדית 30% שומן (ניתן להמיר בגבינת קשקבל)
- 1 ביצה
- 1 חציל
- 1 מעט מלח ופלפל לפי הטעם
לציפוי:
- 1 ביצה
- 1 שקית שומשום
הוראות הכנה
הכנת הבצק:
- חתכו את החמאה הקרה לקוביות.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה הניחו את הקמח, אבקת האפייה, המלח והחמאה וערבלו היטב עד לקבלת פירורי בצק.
- הוסיפו את השמנת החמוצה פנימה וערבלו מעט עד לקבלת בצק. חשוב מאוד לא לערבל יתר על המידה, ברגע שנוצרים פירורי בצק גדולים יותר, ניתן להפסיק את פעולת המיקסר ולעבור לטיפול ידני.
- אחדו את פירורי הבצק יחד ושטחו ליריעה אחידה.
- עטפו את הבצק בניילון נצמד והעבירו למקרר למשך כשעתיים (ניתן גם להשאיר למשך הלילה).
הכנת המלית: (בזמן שהבצק נמצא בקירור נכין את המלית)
- צלו את החציל על רשת שמונחת על אש גלויה. למי מכם שלא אוהב את הטעם החרוך של הצלייה ניתן לקלות את החציל בשלמותו בתנור (יש לחורר אותו באמצעות מזלג ולקלות עד אשר הוא מתכווץ והמלית הופכת רכה).
- קלפו את החציל, קצצו היטב את המלית והשאירו להתקררות.
- ערבבו את הגבינות עם הביצה ובשר החציל, הוסיפו תבלינים והמשיכו להרכבת המנה.
לצורך הרכבת המנה:
- חממו תנור ל -180 מעלות.
- רפדו תבנית בנייר אפייה.
- רדדו את הבצק לעובי של 2-3 מ״מ ובאמצעות כוס או חותכן קרצו עיגולים שווים.
- שימו כפית מהמלית במרכזו של כל עיגול, קפלו לשניים וסדרו את הבורקיטס על גבי נייר האפייה.
- הברישו את הבורקיטס בביצה ופזרו שומשום מעל.
- יש לאפות את הבורקיטס כ -25 דקות, או עד שהם משחימים.
*מומלץ להגיש חם עם סלט עלים מרענן ליד.
* ניתן לשמור במקרר עד ארבעה ימים, ובהקפאה עד שלושה חודשים.