מאפה טארט קריספי פתוח למחצה, הממולא בקרם גבינות ומעל מונחת מניפת תפוחי אדמה ובטטות מושחמות. אם אתם רוצים להפתיע את האורחים שלכם עם מאפה מושלם ומקורי, בהכנה קלילה וזריזה - אין ספק שזה המתכון בשבילכם.
גאלט בטטה ותפוחי אדמה
מצרכים
- 1 חבילה של בצק פריך קפוא (תעשו לעצמכם חיים קלים)
- 2 תפוחי אדמה
- 2 בטטות
- 250 גרם גבינת ריקוטה
- 100 גרם כדורי מוצרלה בופאלו, קרועים
- 50 גרם פרמזן מגורד
- 100 גרם גבינת מנצ'גו צעירה מגורדת
- חצי כפית מלח, פלפל שחור טחון
- 3-4 גבעולי טימין
הוראות הכנה
- פורסים את תפוחי האדמה והבטטות לפרוסות דקות.
- מערבבים בקערה את כל הגבינות ומתבלים במלח ופלפל.
- מרדדים את הבצק לצורת עיגול על נייר אפייה, במרכז הבצק מניחים את המלית ומפזרים על הצק, תוך השארת שוליים נקיים של כ-2 ס"מ. מסדרים את תפוחי האדמה והבטטה בצורת מניפה. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור טחון.
- מקפלים את השוליים על פרוסות התפודים, מורחים בחמאה מומסת ומפזרים מעט את גבעולי הטימין. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 50 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים לחלוטין.