הלאפה המשודרגת טומנת בתוכה הפתעה קסומה לחיך, מילוי הבצל המקורמל בשילוב גבינת המנצג'ו יותיר כל לסת שמוטה (או לועסת). היא מושלמת לאירוח לצד מתבלים מרעננים וטעימים, והיא ניתנת להכנה ב-7 שלבים פשוטים.
לאפה עסיסית במילוי בצל מקורמל ומנצג'ו
מצרכים
- 1 ק"ג קמח לבן
- 1 כף סוכר (12 גרם)
- 1 כף שמרים יבשים (10 גרם)
- 650 מ"ל מים
- 1 כף מלח (20 גרם)
- ¼ כוס שמן זית איכותי (55 גרם)
למילוי
- 2 בצלים פרוסים
- 100 גרם גבינת מנצ'גו צעירה מגורדת
הוראות הכנה
- להכנת הבצק: בקערת מיקסר מערבבים קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים את המים ולשים היטב במשך 2 דקות, עד לקבלת תערובת גסה. מוסיפים את השמן ולשים כ-7 דקות נוספות. לבסוף מוסיפים את המלח ולשים במשך 2 דקות נוספות, עד לקבלת כדור בצק אחיד ורך. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים למשך כשעה בטמפרטורת החדר.
- בינתיים פורסים את הבצל ומטגנים עם קצת שמן זית על אש נמוכה עד שהוא מתקרמל היטב.
- מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-11 חתיכות שוות בגודלן, מגלגלים לכדורים ומניחים בתוך תבנית משומנת היטב כאשר כל כדור עטוף בשמן. משאירים את הכדורים ל-10 דקות מנוחה.
- על משטח העבודה משומן בשמן זית פותחים כל כדור באמצעות הידיים ומשטחים מעט. מניחים כף בצל מקורמל וכף גבינת מנצ'גו מגורדת. עוטפים את המילוי באמצעות הבצק ומכדררים לכדור. נותנים לכדורים הממולאים לנוח במשך 20 דקות, המנוחה תקל על המשך העבודה עם הבצק.
- לוקחים כדור בצק ממולא ומניחים על נייר אפייה ומשטחים באמצעות הידיים לפיתה שטוחה ויחסית דקה.
- שמים את הבצק על מחבת חמה ומקלפים את נייר האפייה. מטגנים את הפיתה משני הצדדים עד שהיא שחומה.
- מגישים על לאבנה או יוגורט יווני וזעתר.