מבשלים שבועות בחווה. הסוד של המאפים הטורקים מגיע אל שולחן החג שלכם. מאפה פילו טורקי בתוספת תרד וגבינות מסוגים שונים.
מאפה פילו גבינות תורכי
עבור: 2 סועדים
מצרכים
- בצק פילו תורכי Yofka
- 150 גר' גבינת טבורוג טבעית
- 100 גר' גבינה בולגרית מכבים 12% שומן
- 150 גר' גבינת מוצרלה איטלקית מגורדת
- 2 ביצים
- חבילת תרד חלוט וקצוץ (אפשר גם מהפאה)
- 2 כפות קמח
- 250 מ"ל שמנת לבישול
- פלפל לבן
- שומשום שחור לבן
- שמן זית סאן ג'וליאנו
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית בגודל 20*30.
- הכנת המילוי - מערבבים את כל הגבינות יחד עם התרד וביצה אחת, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לתערובת אחידה.
- בתבנית משומנת מניחים עלה בצק, מזלפים שמן זית ומעל מניחים עוד שכבת בצק, חוזרים על הפעולה. בכל שכבה נשתמש ב- 5 דפי בצק.
- מניחים שליש מהמילוי. חוזרים על התהליך 3 פעמים.
- מערבבים את השמנת לבישול יחד עם הביצה השניה ומושכים מעל הבצק, יש לוודא שמחלחל גם לצדדים.
- בשכבה האחרונה בוזקים שומשום ואופים בתנור על 180 מעלות למשך כ-30-40 דק׳, או עד שהמאפה זהוב וריחני.