משלוח חינם
בקנייה מעל 350 ₪
לא נמצאו מוצרים לפי חיפוש

מתכון לפסטה ברוטב אלפרדו – שמנת פטריות

 

רוטב אלפרדו הוא אחד הרטבים הפופולאריים והאהובים ביותר. מדובר באחד הרטבים המפורסמים במטבח האיטלקי המכיל בתוכו חמאה ופרמזן, אשר הומצא ברומא בשנת 1914 על ידי המסעדן והשף אלפרדו די ללו. בהמשך קיבל הרוטב פרשנויות נוספות ונוספו פנימה גם הפטריות. מדובר באחת המנות הקלילות והקלות ביותר להכנה לטובת ארוחת ערב מושקעת.

פסטה ברוטב אלפרדו – שמנת פטריות

מצרכים

לפסטה
  • 500 גרם (חבילה אחת) פסטת פנה טריה  - או כל סוג אחר שאוהבים
  • סיר עם מים רותחים
  • מלח
לרוטב אלפרדו
  • סלסלה של פטריות פורטובלו
  • סלסלה של פטריות שמפיניון  
  • 4 שיני שום
  • 1 בצל לבן קצוץ דק
  • 50 גרם חמאה 
  • כפית שמן זית
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן בזיליקום קצוץ
  • 500 גרם (2 מיכלים) של שמנת מתוקה (או שמנת לבישול)  
  • חצי כוס יין לבן (לא חובה)
  • קורט של אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
  • להגשה- גילופי פרמזן רג'יאנו איטלקי 

הוראות הכנה

הכנה
  • בשלו את הפסטה על פי הוראות היצרן במים רותחים עם מעט מלח והקפידו להוציא אותה מהמים דקה לפני תום הבישול (היא תתבשל עוד קצת עם הרוטב בהמשך).
  • חתכו את הפטריות לפרוסות דקות וכתשו את השום.
  • בסיר רחב ושטוח מחממים מעט שמן זית עם חמאה ומטגנים את הבצל הקצוץ. מוסיפים פנימה את הפטריות יחד עם השום ומטגנים יחד עד שהן מתרככות. הקפידו לבחור סיר גדול מספיק שיכיל את הפסטה המבושלת ביחד עם הרוטב.  
  • אם בחרתם לעשות שימוש ביין לבן, זה הזמן להוסיף אותו לתוך הסיר. הקפידו לצמצם את היין כמעט לגמרי על מנת להיפטר מהטעם האלכוהולי שלו.
  • הוסיפו פנימה אל הסיר את מיכלי השמנת המתוקה, ותנו לרוטב לבעבע ולרתוח. הנמיכו מעט את האש והמשיכו לבשל עד שהרוטב הופך סמיך.
  • הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם ומעט אגוז מוסקט.
  • הוסיפו פנימה את הפסטה ותנו לה להתבשל מעט בתוך הרוטב.
  • כבו את האש, פזרו מעל את הפטרוזיליה והבזיליקום, וערבבו היטב עד שהרוטב הקרמי עוטף היטבאת כל הפסטה
  • הגישו את הפסטה עם גילופי פרמזן מעל.
זיכרו - הרוטב תמיד מחכה לפסטה, ולא להיפך.
 
ניתן לשמור במקרר עד ארבעה ימים.

חוות דעת על המתכון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון




מתכונים נוספים

מתכונים

מתכון למאפה 12 האלים

  המאפה שעל פי המסורת היוונית גרם לכל 12 האלים לרדת מטה מהאולימפוס, הוא עשוי מבצק עלים פריך הממולא בגבינה מומסת, שילוב של מתוק ומלוח

קרא עוד
בואו נהיה חברים!

איזה כיף!

נרשמתם בהצלחה והקופון כבר מחכה לכם במייל!
כל מה שנשאר זה ללחוץ על הכפתור ולעבור לחנות.

בואו נהיה חברים!

10% הנחה

בקניה הראשונה!
תהיו הראשונים בחווה לקבל עדכונים, הטבות ומבצעים
קוד קופון 10% ישלח במייל לנרשמים חדשים | ללא כפל מבצעים

בואו נוודא שאנחנו מגיעים אליכם!

הזינו עיר למשלוח:

איזה כיף, אנחנו מגיעים אליך!

משלוחים לאזורך בימים:
נתראה בקרוב!

לצערנו אנחנו עדיין לא מגיעים לעיר שלך

אנחנו כל הזמן עובדים על הרחבת אזורי החלקה שלנו.
תוכל לתאם איסוף מאחד מהסניפים שלנו
נתראה בקרוב!

לקוחות יקרים,

האתר יהיה סגור להזמנות בימי החג ובחול המועד. משלוחים אחרונים ייצאו ביום שישי 19/4/24.
נשמח לראות אתכם בסניפים שלנו במהלך החג.
איחולים לימים טובים וחג שיביא איתו בשורות טובות ותקווה!