מתכון למקרוני וגבינה / מק אנד צ׳יז שמתאימה לארוחת ערב קלילה וטעימה, וגם למנת אירוח מרשימה שתכינו ממש בקלות. החלטנו לפרסם בעבורכם גרסה ביתית וטעימה למנה האהובה.
מקרוני גבינה או באנגלית מק אנד צ׳יז (mac and cheese) היא אחת המנות הפופולאריות ביותר ואהובות במיוחד גם על ילדים וגם על מבוגרים.
מקרוני וגבינה (מק אנד צ׳יז)
עבור: 4 סועדים
מצרכים
לפסטה
- 500 גרם פסטה קרניים
- 15 גרם חמאה
- ¼ כפית מלח
לרוטב
- 60 גרם חמאה
- ⅓ כוס קמח רגיל
- 3 כוסות חלב
- 2 כוסות גבינת צ'דר כתום מגורדת
- 1 כוס מוצרלה מגורדת
- ½ כוס גבינת צ'דר חמישה צבעים מגורדת
- ⅔ כוס פירורי לחם או פנקו
- 30 גרם חמאה
הוראות הכנה
- חממו תנור ל - 180 מעלות.
- בשלו את הפסטה על פי הוראות היצרן עם מעט מלח, והקפידו להוציא אותה מהמים דקה לפני תום הבישול.
- סננו את הפסטה ממי הבישול והוסיפו אל תוך הסיר 15 גרם חמאה. ערבבו עד שהחמאה נטמעה כולה בתוך הפסטה.
- את הפסטה המבושלת העבירו לתבנית מלבנית שמתאימה לאפיה בתנור.
- להכנת הרוטב יש להמיס בסיר נפרד 60 גרם חמאה על אש נמוכה, ולערבב פנימה את הקמח. הוסיפו לאט ובהדרגה את החלב, חצי כוס בכל פעם.
- כאשר התערובת מתחילה להסמיך מעט יש להוסיף קצת חלב, עד שכל שלושת הכוסות נטמעו בתערובת.
- אל תוך הסיר עם תערובת החלב יש לשפוך את גבינת הצ׳דר המגורדת ומיד לאחר מכן את גבינת המוצרלה ואת גבינת הצ׳דר הנוספת תוך כדי ערבוב, ולכבות מיד את האש.
- שפכו את תערובת הגבינות אל תוך הפסטה שבמגש, וערבבו היטב על מנת שהתערובת תעטוף היטב את הפסטה כולה.
- בקערה נפרדת חממו במיקרוגל 30 גרם חמאה עד להמסה מלאה, וערבבו פנימה את פירורי הלחם או הפנקו.
- פזרו את תערובת הפירורים על גבי הפסטה והכניסו לתנור.
- זמן האפיה הוא 25 דקות, עד שהפירורים משחימים מעט והפסטה הופכת מעט קראנצי׳ת.
*מומלץ להגיש חם עם סלט עלים מרענן ליד.
*ניתן להוסיף לתערובת הגבינות כל גבינה קשה שאתם אוהבים, הקפידו על שלוש עד שלוש וחצי כוסות של תערובת גבינות לטעמכם.
* ניתן לשמור במקרר עד ארבעה ימים, ובהקפאה עד שלושה חודשים.
4 מחשבות על “מתכון למקרוני וגבינה (מק אנד צ׳יז)”
ולאה טעים, הבנות עפו
מתכון מצויין שהנכדים אוהבים🤸🏿♀️
טוב מאוד
יצא מעולה. הכל נגמר במכה הראשונה. תודה רבה על המתכון.