החלטנו להרכיב בעבורכם את הגרסה החלבית המשודרגת של פשטידת פסטה, אשר יאפשר לכם לנצל שאריות של פסטה מאתמול, ולהכין ארוחה משודרגת וטעימה שגם הילדים אוהבים.
פסטיצ’יו או פשטידת פסטה הוא מאפה יווני במקור, שמכיל גבינות, בשר ופסטה. מבין כל מאפי הפסטה השונים הוא נחשב למאפה הפשוט והקל ביותר להכנה.
פשטידת פסטה
עבור: 4 סועדים
מצרכים
לפשטידת פסטה
- 500 גרם פסטה קצרה
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית חמאה
- 3 ביצים
- 200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- 180 גרם גבינת עיזים חתוכה לקוביות
- 2 גבעולי כרישה
- מלח
- פלפל
- 2 כפות פירורי לחם או פנקו
הוראות הכנה
- חממו תנור ל - 170 מעלות.
- בשלו את הפסטה על פי הוראות היצרן במים רותחים עם מעט מלח, והקפידו להוציא אותה מהמים דקה לפני תום הבישול. הפסטה צריכה להיות כמעט מוכנה בדרגת אל-דנטה.
- יוצקים מעל הפסטה את שמן הזית ומערבבים על מנת שלא תידבק.
- יש לקצוץ את הכרשה תחילה לאורך ולאחר מכן לפרוסות.
- חממו את החמאה עם מעט שמן זית, וטגנו את הכרשה תוך כדי ערבוב, עד שהיא מתרככת.
- בקערה נפרדת ערבבו יחד את הביצים, את תערובת הגבינות כולל גבינת העיזים, יחד עם הכרשה והתבלינים.
- העבירו את הפסטה לתבנית אפיה, וצקו מעליה את תערובת הגבינות.
- ערבבו היטב עד שהפסטה מכוסה היטב. פזרו מעל את פירורי הלחם או הפנקו, והכניסו לאפייה למשך 40-45 דקות עד שהמאפה יציב וזהוב.
*מומלץ להגיש את פשטידת הפסטה חמה עם סלט עלים רענן בצד.
*ניתן לשמור במקרר עד ארבעה ימים.
*ניתן להקפיא עד 3 חודשים.
*ניתן לוותר על הכרישה ולהשאיר את המאפה על טהרת הגבינות בלבד, או לחילופין להוסיף פטריות טריות/ עגבניות מיובשות/ חצילים/ בטטה/ כרובית/ ברוקולי או כל ירק אחר שמתאים לאפיה, לפי הטעם האישי.
*במידה והחלטתם להוסיף ירק אל תוך המנה מומלץ לרכך אותו מעט באמצעות טיגון או בישול, לפני שיכנס לתוך התערובת.