הקנלוני הוא מאפה איטלקי מודרני יחסית, אשר מוזכר בספרי הבישול מתחילת המאה ה- 20. מדובר בצינורותפסטה חלולים הניתנים למילוי במגוון של תערובות, ומכאן גם פירוש השם באיטלקית.הרכבנו לכם כאן גרסה מושקעת, קצת אחרת ומשודרגת, עם נגיעות בזיליקום עדינות, שישתלבו היטב בתערובת הגבינות העשירה. הקנלוני אמנם נראה מאכל מושקע ומיוחד, אבל המתכון הייחודי הזה קל, מהיר ופשוט להכנה.
קנלוני גבינות ופסטו
מצרכים
לקנלוני:
- חבילה אחת של גלילי קנלוני ריקים
- 400 גרם גבינת ריקוטה איטלקית
- 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת
- 50 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- כף ממרח פסטו
- מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב:
- 1 מיכל שמנת לבישול (או שמנת מתוקה)
- בקבוק מחית עגבניות במרקם גס
- חופן עלי בזיל
- 3 שיני שום כתושות
- מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
- קורט אגוז מוסקט (לא חובה)
לפיזור מעל:
- 50 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל - 180 מעלות.
- מתחילים מהכנת הרוטב - לתוך מחבת רחבה שופכים את השמנת ומחית העגבניות,מתבלים בשום כתוש, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומביאים לרתיחה קצרה.
- משאירים את הרוטב במצבו הנוזלי, הוא עוד יסמיך בזמן האפיה. קוצצים את עלי הבזיל ומוסיפים פנימה בתום הבישול.
- להכנת המילוי - בתוך קערה מערבבים היטב את הפסטו עם הגבינות והתבלינים. חשוב להקפיד על ערבוב איכותי על מנת שכל המרכיבים יתאחדו לבלילה אחת אחידה.
- מכניסים את הבלילה לתוך שק זילוף וממלאים את הקנלוני (אין צורך בבישול מקדים).
- לתוך תבנית אפיה גדולה שופכים חצי מכמות הרוטב, מסדרים מעל את הקנלוני, מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לאפייה למשך 40-45 דקות.
- בתום האפיה מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים מעל את שארית הרוטב גבינת המוצרלה המגוררת, ומכניסים לאפיה קצרה נוספת עד שהגבינה נמסה.
מומלץ להגיש חם לצד סלט עלים מרענן או פלטת ירקות חתוכים.
ניתן לשמור במקרר עד ארבעה ימים.
ניתן לשמור במקרר עד ארבעה ימים.
מחשבה 1 על “מתכון לקנלוני גבינות ופסטו”
היה טעים וקל להכנה! תודה רבה!