כיסוני רביולי ממולאים בתערובת גבינות איכותיות מהווים בסיס למנה שהיא כולה עונג צרוף. נותר רק לחבר את הרוטב המתאים, וקיבלתם ביס מושלם, רך קרמי ומענג, שלא תוכלו להפסיק לאכול. אנחנו שידכנו להם רוטב רענן של חמאת לימון ומרווה, וקיבלנו מתכון מהיר שמתאים לאירוח מרשים, או ארוחת ערב חלבית מושקעת.
הרביולי הוא מאכל איטלקי המורכב משתי שכבות של פסטה, וביניהן מילוי. מדובר במנה אידאלית להכנה מהירה, שמאפשרת גיוון במילוי, ברוטב ואף בצורת ההכנה.
רביולי גבינות בחמאת לימון ומרווה
עבור: 4 סועדים
מצרכים
לפסטה
- 500 גרם רביולי גבינות
- ½ סיר מים רותחים
- מלח
לרוטב
- 50 גרם חמאה
- 2 כפות שמן זית
- 1 שן שום כתוש
- 5 עלי מרווה
- 2 כפות גרידת לימון
- 2-4 כפות מים
- 100 גרם גבינת פרמז׳ן מגורדת
- מלח
- פלפל גרוס
הוראות הכנה
- בשלו את הרביולי על פי הוראות היצרן בתוך סיר עמוק עם מים רותחים ומלח. חשוב להקפיד לא לבשל אותם יתר על המידה, שלא יתפרקו כאשר תכניסו אותם לבישול ברוטב.
- סננו את הרביולי בתום הבישול והניחו בצד.
- במחבת רחבה ועמוקה חממו מעט שמן זית וטגנו מעט את שן השום הכתושה.
- הוסיפו פנימה את החמאה, גרידת הלימון, עלי המרווה, המים והתבלינים, וערבבו על אש נמוכה עד שהחמאה כולה נמסה, ונוצרת תערובת חלקה.
- הוסיפו פנימה את הרביולי, וערבבו עד שהרוטב עוטף כולו את הכיסונים בצורה מושלמת.
- הוסיפו פנימה את גבינת הפרמז׳ן המגורדת, וערבבו היטב עד שהגבינה נטמעת לגמרי בתוך הרוטב.
*מומלץ להגיש עם סלט עלים מרענן, וכוס יין לבן ליד.
*ניתן לשמור במקרר עד ארבעה ימים.
*ניתן להחליף את המים ברכיבי הרוטב במיץ מלימון סחוט, למי מכם שאוהב טעם לימוני חזק יחסית.